Önskan inför 2021

Publicerad den 2021-01-02
Ruth Grover och Violet


Vi hoppas alla få  "stopp på Romansbedrägerier"!

Största, bästa och effektivaste sättet är att informera, utbilda ung som gammal, så att man inte låter sig bli lurad och blir  "puppets on a string (marionetter)!  

Ruth Grover och Pam samtalar  i videon:

https://youtu.be/sanLbSwpoo0


De samtalar om:

- hur "den charmige, artiga förtroendeingivande personen online," faktiskt kan vara just det, därför att bedragarna lär av offren. De har många att lära av! De är smarta ,ingjuter förtroende, att de är ärliga, tillitsfulla, omsorgsfulla med ett kärleksfullt Hjärta. De dokumenterar allt och kan därför komma ihåg allt. Informationen kan samlas in under flera år ibland. Det används sedan i konversationerna.

- hur det kommer sig att inte kunna släppa taget, blockera, stänga av bedragaren trots egna och framförallt omgivningens misstankar att det är fake, lurendrejeri. Offret har"hjärntvättats" eller  samma fenomen, som sker vid beroendeproblematik.

-  hur  ett "offer " kan förledas till att skicka pengar, ta lån på lån och när det inte går längre kan man bli erbjuden att få pengar, en liten summa till hjälp för skulderna och sedan allt större summor för vidarebefodran och så har offret blivit en "medscammer" och "målvakt" för penningtvätt, vilket är straffbart och kan generera fängelse.

- hur ska anhöriga eller personer i omgivningen agera?  Det hjälper inte att fördöma, anklaga eller tala om vad personen ska göra! Det blir istället en motsatt effekt: rakt i "händerna " på den omtänksamme "bedragaren" som ju naturligtvis inte vidgår att han skulle vara bedragare! Om  man skulle ifrågasätta "honom/henne".

Så här kan det låta: " Jag vill aldrig göra dig illa! jag älskar ju dig! Var inte orolig, när jag kommer och så fort jag sätter min fot hos dig ska jag ta hand om allt! Så var inte orolig!" (och så tusen hjärtan föstås!)

Behövs hjälp med översättning eller  hjälp att förstå, kunna avslöja bedragare eller stöd till drabbade, maila eller ring till Violet eller info@stoppa-romansbedragerier.org

 

 Titta på  Youtube  på länken 

”Kevin is a public speaker and so has to be online and has been used by scammers for around 4 years 


https://youtu.be/CEeRL5Jcedo

Här berättar Kevin om :

-hur han använts av bedragare i flera år pch hur omöjligt det är att få tillbaka stulna bilder och videos., men hab har bestämt sig för att leva ett normalt liv trots hot från bedragarna när han varnar för dem!

- hur otroligt många brev han får  från bedragna kvinnor världen över!

- hur viktigt det är att inte fördöma, skuldbelägga eller fördumma de bedragna!

Behövs hjälp med översättning, kontakta Violet!